3*
Recenzia hotela Jaz Grand Marsa Resort (ex Jaz Grand Resta) ***** (Egypt - Marsa Alam - Marsa Alam)
Hotel: celkovo čistý, udržiavaný, bez porúch však celkom neosobný, nie je tam tak pekná záhrada, ako inde býva.
Ubytovanie
veľký, priestranný, čistý, funkčný.Upratovanie prebiehalo denne a bolo v egyptskej kvalite.Uteráky menil len keď som ich dala do rohu na podlahu alebo mu ukázala, čo je zle a bezchybne to napravil.Minibar za poplatok, voda, káva, čaj v cene.Izba bola na druhom poschodí dvojposchodového bungalovu s výhľadom na more.Kúpeľňa, záchod funkčný, k dispozícii bidet.Sprcha formou dažďa, čo je dosť nepraktické, keď si vlasy umývať práve nechcete alebo ste malého či vysokého vzrastu.
Strava a stravovanie
Ako bezlepkárka som mala dosť problém niečo počas dňa vymyslieť.Pri raňajkách bolo nejaké pečivo, ale uschnuté, rozhodne nie čerstvé v "diétnom kútiku", nejaké mlieka - bezlaktózy, obyčajné, sójové alebo kokosové.To bolo dobré.ďalej nejaké mosli, lupiny, cerealie, syry, salámy, zelenina, nejaké omáčky, oleje, dochucovadlá, ovocie, vajcia na všetky spôsoby (varené, miešané aj omelety.
Pri obede a večeri to bolo, akoby celiácii nemali hlad.Popisky popísané chaoticky, z Európy som zvyknutá na preškrtnutý klások a viem, že táto potravina je pre mňa bezpečná.Ale v tomto hoteli majú systém, že sú tam ikonky znázorňujúce čo daný pokrm v sebe má.Vysvetlivky sú na jednom konci jedálne, takže sa nachodíte kým si to zapamätáte.K tomu šialené fronty na úplne všetko.Na jedlo, na pitie, na cestoviny, na mäso, na zmrzlinu.Šialené.Keď bola schopná obsluha v kuchyni, tak mi pripravili extra jedlo na prianie, čo som uvítala, s vďačnosťou zjedla, ale už som daný pokrm jedla lepšie vychutený v inom hoteli, ju
Vybavenie, služby a personál hotela
staršie, fungujúce.Služby určite nie sú 5*
Pláž a more
To že je do mora vstup len z móla, teda pre neplavcov totálne nedostupný, to som vedela, ale to ako tá pláž vyzerá.Lehátka staré, tlačivé, nepohodlné.Matrac určite nie je na každom lehátku a bolo nutné si ho sama premiestniť, čo tiež nie je v 5* obvyklé, slnečníky drevené, celkom bez efektu.čašníci chodili na jar a na jeseň, žiadny máš dopito, že by doniesol ďalšie alebo sa spýtal či chcem alebo nechcem ďalšie pitie.Záchody len 2 pre celú pláž v hlavnom beach bare, dostupnom len po schodoch.Tam varí nejaký obvyklý plážovky ako burger, pizza, šaláty.malá vitrína so zvyškami pečiva od raňajok, nejaký kus salámy, jablká, pomaranč občas banán (počas môjho pobytu 3 dni nebol žiadny).Pitie rozlievali z postmixu (občas z fľaše), voda len stáčaná, žiadny fľaše, len 2x 1,5l denne v izbe, čo keď chcete ísť mimo hotel po promenáde do zátoky (tá je úžasná, príjemná na prechádzku, behu, športu, celá trasa je pozdĺž mora), tak bud.
Okolie hotela
Nádherná zátoka, s možnosťou vychádzok, kúpania, kto nešnorchluje, avšak bez pitia.Grand nemá nárok na služby vedľajších Jazov.Mimo hotel napravo, naľavo, pred vami aj za vami Púšť.najbližšia civilizácia Port ghalib
Celkový dojem
3* za more v ktorom sa pri hoteli nedá kúpať, keď nie ste dobrý plavec na 20m dieru z móla a musíte tak buď dovolenku stráviť pri bazéne alebo chodiť 2km do zátoky.Je krásna, ale v tom teple to rozhodne nie je pre každého a tým viac, keď si zaplatí 5 * hotel.Toto by som v 3* neriešila.
z 10 recenzentov
Táto recenzia je osobným názorom jej autora a server Recenze.sk ani jeho prevádzkovateľ nenesie žiadnu zodpovednosť za jej obsah či pravdivosť.